27 февраля 2014

ДИЗАЙН І ТЕХНОЛОГІЇ ЛЕЖАТЬ В ОСНОВІ НОВОГО АВТОМОБІЛЬНОГО ДОСВІДУ ВІД VOLVO CAR GROUP

ДИЗАЙН І ТЕХНОЛОГІЇ ЛЕЖАТЬ В ОСНОВІ НОВОГО АВТОМОБІЛЬНОГО ДОСВІДУ ВІД VOLVO CAR GROUP

НА ЖЕНЕВСЬКОМУ АВТОСАЛОНІ VOLVO CAR GROUP ПРЕЗЕНТУЄ НОВИЙ ІНТЕРФЕЙС УПРАВЛІННЯ СИСТЕМАМИ АВТОМОБІЛЯ, В ОСНОВІ ЯКОГО ЛЕЖИТЬ ВЕЛИКИЙ СЕНСОРНИЙ ЕКРАН. ЦЕЙ КОМПОНЕНТ ПОКЛИКАНИЙ СПРОСТИТИ І ПОКРАЩИТИ ПРОЦЕС ВЗАЄМОДІЇ ВОДІЇВ ЗІ СВОЇМИ АВТОМОБІЛЯМИ.
Сенсорний екран дозволить замінити традиційний комплект кнопок та регуляторів на центральній консолі на мінімалістичну панель управління. У ній традиційна для планшетних комп'ютерів функціональність (управління за допомогою жестів) поєднається з новими рішеннями, розробленими з урахуванням автомобільної специфіки.
«Мета розробки нового інтерфейсу користувача полягає у забезпеченні можливостей для безперешкодної, логічної і безпечної взаємодії між водієм та автомобілем, – говорить віце-президент Volvo Car Group з дизайну Томас Інгенлат (Thomas Ingenlath). – Для цього не досить просто помістити великий планшет у центрі передньої панелі. Ми створили цифрове оточення, повністю інтегроване в автомобіль».
Логічний блок із чотирьох «плиток»
На розміщеному в центральній консолі екрані знаходиться блок із «плиток», кожна з яких дає доступ до певних ключових функцій. Навігація розташована вгорі, далі йдуть мультимедійні функції і телефон.
Над «плитками» розміщена вузька інформаційна стрічка, а в нижній частині блока знаходяться цифрові кнопки управління кліматичної установки.
«Інформація, навігація і мультимедіа розташовані у верхній частині, що дозволяє з легкістю бачити їх. Клавіші телефону, піктограми додатків та кнопки управління клімат-контролем знаходяться нижче, завдяки чому забезпечується зручність управління згаданими функціями. Користування екраном настільки логічне, що потрібні навички дуже швидко відкладуться у вашій пам'яті», – пояснює Томас Інгенлат.
Зручний інтерфейс користувача включає також розташовані у зоні досяжності великих пальців органи управління на кермі та широкі можливості голосового управління.
Цифрове рішення
Одна з особливостей нового інтерфейсу користувача полягає у тому, що «плитки» на сенсорному екрані збільшуються при взаємодії з ними. Коли одна з «плиток» розгортається для відображення необхідної інформації, інші стискаються, залишаючись видимими і легкодоступними.
«Постійна доступність усіх функцій робить сенсорний екран надзвичайно зручним для користувача. До того ж розташування елементів на достатній відстані один від одного забезпечує зручність користування і не призводить до відвертання уваги», – говорить Томас Інгенлат.
Зрозумілий і спокійний
«Створення такого абсолютно зрозумілого і спокійного оточення – важлива частина нашого цифрового «ремесла». Цілком нормально, коли звичайний планшет повністю заволодіває вашою увагою, але у випадку з сенсорним екраном у автомобілі все зовсім по-іншому. Інформація повинна бути зрозумілою для користувача та не має піднімати рівень «візуального шуму» настільки, щоб це призводило до відволікання від дороги. Крім цього, такий підхід дозволяє зробити помітнішими екстрені повідомлення», – підсумовує Томас Інгенлат.



21 декабря 2017

Тюнинг-ателье Carlex преобразило пикап Toyota Hilux

Польское ателье Carlex поработало над Toyota Hilux. Подготовленная программа тюнинга предусматривает изменение экстерьера и интерьера автомобиля. По словам представителей фирмы, в новинке воплощены лучшие черты пикапов.


13 декабря 2017

Шпионы сфотографировали серийный кроссовер BMW X2

В распоряжении издания Motor1 оказались шпионские снимки серийного кроссовера BMW X2. Машину, лишенного какого-либо камуфляжа, сфотографировали во время транспортировки в Германии.


10 декабря 2017

Infiniti опубликовала тизеры нового QX80

Компания Infiniti решила «подогреть» интерес к флагманскому внедорожнику QX80 следующего поколения и распространила в Сети его несколько тизерных изображений. Опубликованные снимки дают представление о дизайне новинки.


11 октября 2017

Автомобили ŠKODA стали участниками самой крупной выставки электроники в Украине СЕЕ 2017

В рамках масштабной выставки электроники СЕЕ 2017 «Еврокар» представила новинки модельного ряда ŠKODA OCTAVIA, ŠKODA RAPID и самый ожидаемый автомобиль года – ŠKODA KODIAQ.


11 октября 2017

ŠKODA AUTO выпустила 20-миллионный автомобиль

На автомобильном заводе ŠKODA AUTO в Квасинах был выпущен 20-миллионный автомобиль. «Юбилейным» стал ŠKODA KAROQ, производство которого стартовало в июле текущего года. Чешский производитель прошел очередной важный этап в истории и продемонстрировал успешную работу компании в рамках стратегии.


03 октября 2017

Новая система прямого урегулирования убытков по ОСАГО

Автомобилистам Украины стоит внимательнее подходить к выбору страховой компании. Начало 2016 года ознаменовалось для владельцев транспортных средств появлением новой системы прямого урегулирования убытков по ОСАГО.


Все новости