12 марта 2014

VOLVO CAR GROUP ПІДВИЩУЄ ТОЧНІСТЬ ГЕОЛОКАЦІЇ АВТОМОБІЛІВ ЗА ДОПОМОГОЮ МАГНІТІВ

VOLVO CAR GROUP ПІДВИЩУЄ ТОЧНІСТЬ ГЕОЛОКАЦІЇ АВТОМОБІЛІВ ЗА ДОПОМОГОЮ МАГНІТІВ

VOLVO CAR GROUP ЗАВЕРШИЛА ДОСЛІДНИЦЬКИЙ ПРОЕКТ, В РАМКАХ ЯКОГО ВИКОРИСТОВУВАЛИСЯ МАГНІТИ В ДОРОЖНЬОМУ ПОКРИТТІ, ЯКІ ДОЗВОЛЯЮТЬ З ВИСОКОЮ ТОЧНІСТЮ ВИЗНАЧИТИ МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ АВТОМОБІЛЯ. ДОСЛІДЖЕННЯ, У ФІНАНСУВАННІ ЯКОГО БРАЛО УЧАСТЬ МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ШВЕЦІЇ (TRAFIKVERKET), ВІДКРИВАЄ НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ СТВОРЕННЯ АВТОМОБІЛІВ, КЕРОВАНИХ БЕЗ УЧАСТІ ЛЮДИНИ.
Точне визначення місцезнаходження є критично важливим аспектом розробки автомобілів з автономним управлінням. У той час, як в певних умовах можливості таких технологій позиціонування, як GPS і камери, обмежені, на роботу вбудованих в дорожнє покриття магнітів не впливають фізичні перешкоди або погані погодні умови.
"Магніти формують невидиму "залізницю", яка в буквальному сенсі усуває перешкоди і здатна забезпечити точність з похибкою в дециметр. Ми проводили випробування цієї технології на різних швидкостях, і нами отримані багатообіцяючі результати", - розповідає Йонас Екмарк (Jonas Ekmark), керівник напрямку активних систем безпеки Volvo Car Group.
Volvo Cars відіграє провідну роль у масштабному проекті Drive Me - перше у світі випробування автомобілів з технологіями автономного управління в умовах звичайного міста. В рамках цього проекту до 2017 року на дорогах загального користування та в околицях Гетеборга (Швеція) з'являться 100 автомобілів Volvo, здатних самостійно переміщуватися по вулицях, взаємодіяти з іншими учасниками руху і дорожньою інфраструктурою.
"Наше завдання - створити автомобіль, який зможе повністю контролювати процес управління рухом. Точне і надійне визначення місцезнаходження - це необхідна умова для автономного управління автомобілем. Сьогодні можна використовувати автомобілі з автономними системами управління без будь-яких змін сучасної дорожньої інфраструктури. Проте ця технологія відкриває унікальні можливості. Наприклад, ми можемо інтегрувати магніти в дорожню розмітку ", - пояснює Йонас Екмарк.
Магнітна технологія здатна запобігти ДТП, пов'язаних з виїздом зі смуги руху.
Паралельно з розробкою систем автономного управління, інтегровані в дорожнє покриття магніти здатні вирішити ряд інших проблем:
• Використання технології визначення місцезнаходження в системах безпеки автомобіля допоможе запобігти ДТП, пов'язаних з виїздом зі смуги руху.
• Магніти дозволять більш точно працювати снігоприбиральній техніці, що, в свою чергу, допоможе запобігти пошкодженню об'єктів дорожньої інфраструктури, прихованих під снігом, наприклад, розділових бар'єрів і знаків.
• Ця технологія дозволить більш ефективно використовувати площу дорожнього полотна – точне визначення місцезнаходження дозволить звузити смуги руху.
Точне, надійне і недороге рішення.
Група дослідників Volvo Cars розробила 100-метрову випробувальну смугу на полігоні компанії в Холлеред в околицях Гетеборга (Швеція). Феритові магніти розміром 40х15 мм були вбудовані в дорожнє полотно на глибині 200 мм. Автомобіль було обладнано кількома датчиками, що реагують на магнітне поле.



21 декабря 2017

Тюнинг-ателье Carlex преобразило пикап Toyota Hilux

Польское ателье Carlex поработало над Toyota Hilux. Подготовленная программа тюнинга предусматривает изменение экстерьера и интерьера автомобиля. По словам представителей фирмы, в новинке воплощены лучшие черты пикапов.


13 декабря 2017

Шпионы сфотографировали серийный кроссовер BMW X2

В распоряжении издания Motor1 оказались шпионские снимки серийного кроссовера BMW X2. Машину, лишенного какого-либо камуфляжа, сфотографировали во время транспортировки в Германии.


10 декабря 2017

Infiniti опубликовала тизеры нового QX80

Компания Infiniti решила «подогреть» интерес к флагманскому внедорожнику QX80 следующего поколения и распространила в Сети его несколько тизерных изображений. Опубликованные снимки дают представление о дизайне новинки.


11 октября 2017

Автомобили ŠKODA стали участниками самой крупной выставки электроники в Украине СЕЕ 2017

В рамках масштабной выставки электроники СЕЕ 2017 «Еврокар» представила новинки модельного ряда ŠKODA OCTAVIA, ŠKODA RAPID и самый ожидаемый автомобиль года – ŠKODA KODIAQ.


11 октября 2017

ŠKODA AUTO выпустила 20-миллионный автомобиль

На автомобильном заводе ŠKODA AUTO в Квасинах был выпущен 20-миллионный автомобиль. «Юбилейным» стал ŠKODA KAROQ, производство которого стартовало в июле текущего года. Чешский производитель прошел очередной важный этап в истории и продемонстрировал успешную работу компании в рамках стратегии.


03 октября 2017

Новая система прямого урегулирования убытков по ОСАГО

Автомобилистам Украины стоит внимательнее подходить к выбору страховой компании. Начало 2016 года ознаменовалось для владельцев транспортных средств появлением новой системы прямого урегулирования убытков по ОСАГО.


Все новости