12 января 2017

Volvo Cars: потреби людей є основним пріоритетом при розробці автомобілів з автономним управлінням

Volvo Cars: потреби людей є основним пріоритетом при розробці автомобілів з автономним управлінням

Преміальний автовиробник Volvo Cars продемонстрував своє бачення щодо розробки автомобілів із системами автономного управління, представивши на автосалоні в Детройті сім'ю з чотирьох осіб, яким буде надано для випробувань автономний Volvo.
Сім'я Хайн (Hain) з Гетеборга (Швеція) є першою з числа учасників проекту з тестування автомобілів з системами автономного управління на дорогах загального користування.
«У Volvo Cars завжди був свій особливий підхід, - каже Хокан Самуельсон (Håkan Samuelsson), президент і генеральний директор Volvo Car Group. - У центрі нашої уваги завжди були люди, і ми завжди прагнемо полегшити їм життя. Технології повинні підвищувати якість життя людей, робити процес пересування в автомобілі більш безпечним, надійним і комфортним».
У Volvo Cars вважають, що багато автовиробників в своєму прагненні якомога швидше запропонувати автомобілі з автопілотами забувають про один дуже важливий аспект - про самих людей, які будуть користуватися такими автомобілями. Підхід Volvo унікальний: компанія розробляє технології, орієнтуючись на водія, а не навпаки.
«Мета проекту «Drive Me» - визначити методи і засоби, здатні підвищити якість життя і забезпечити позитивний вплив на суспільство в цілому. В ході наших досліджень і розробок ми орієнтовані не просто на створення нових технологій, ми застосовуємо цілісний підхід. Наскільки нам відомо, жоден інший автовиробник не розробляє автомобілі з автономним управлінням, орієнтуючись в першу чергу на людей», - каже Хенрик Грін (Henrik Green), старший віце-президент з досліджень і розробок Volvo Car Group.
Проект «Drive Me» - це програма досліджень, яка об'єднує різних учасників, включаючи громадські, приватні організації та компанії, а також наукові установи. В даний час це найбільш прогресивний та масштабний проект з вивчення роботи систем автономного управління в реальних умовах експлуатації автомобілів. В рамках проекту близько 100 машин з автопілотами будуть тестуватися на батьківщині Volvo Cars - в околицях Гетеборга (Швеція). Тестування буде здійснюватися протягом 2017 року, а за кермом цих автомобілів будуть звичайні люди. У найближчі роки в програму випробувань автомобілів з автономним управлінням будуть включені інші міста світу.
«Ми хочемо більше дізнатися про те, як люди сприймають процес використання автономного режиму, як має відбуватися цей процес і чим люди можуть займатися, коли автомобіль сам доставляє їх до місця призначення», - пояснює Хенрік Грін.
У планах шведського автовиробника, що є основним партнером в проекті «Drive Me», запропонувати ринку автомобіль з повністю автономним управлінням до 2021 року.
У 2015 році Volvo Cars представила концепцію Concept 26, показавши, як в компанії бачать майбутні автомобілі з автономним управлінням. Нещодавно Volvo Cars приступила до реалізації спільного проекту з компанією Uber, що надає послуги спільного використання автомобілів, з метою розробки базових технологій для машин з автопілотами. Також Volvo Cars заснувала спільне підприємство з провідним в автомобільній галузі розробником систем безпеки Autoliv. Нове підприємство Zenuity буде розробляти програмне забезпечення для систем автономного управління та рішення безпеки, які будуть запропоновані іншим компаніям.
На автосалоні в Детройті Volvo Cars оголосила попередні результати продажів за рік, що підтверджують впевнене зростання компанії. Також Volvo підтвердила свої плани по розширенню на ринку США, де в 2018 році приступить до роботи новий завод Volvo Cars. Завод будується в Чарльстоні (Південна Кароліна), де буде створено близько 4 000 нових робочих місць.



21 декабря 2017

Тюнинг-ателье Carlex преобразило пикап Toyota Hilux

Польское ателье Carlex поработало над Toyota Hilux. Подготовленная программа тюнинга предусматривает изменение экстерьера и интерьера автомобиля. По словам представителей фирмы, в новинке воплощены лучшие черты пикапов.


13 декабря 2017

Шпионы сфотографировали серийный кроссовер BMW X2

В распоряжении издания Motor1 оказались шпионские снимки серийного кроссовера BMW X2. Машину, лишенного какого-либо камуфляжа, сфотографировали во время транспортировки в Германии.


10 декабря 2017

Infiniti опубликовала тизеры нового QX80

Компания Infiniti решила «подогреть» интерес к флагманскому внедорожнику QX80 следующего поколения и распространила в Сети его несколько тизерных изображений. Опубликованные снимки дают представление о дизайне новинки.


11 октября 2017

Автомобили ŠKODA стали участниками самой крупной выставки электроники в Украине СЕЕ 2017

В рамках масштабной выставки электроники СЕЕ 2017 «Еврокар» представила новинки модельного ряда ŠKODA OCTAVIA, ŠKODA RAPID и самый ожидаемый автомобиль года – ŠKODA KODIAQ.


11 октября 2017

ŠKODA AUTO выпустила 20-миллионный автомобиль

На автомобильном заводе ŠKODA AUTO в Квасинах был выпущен 20-миллионный автомобиль. «Юбилейным» стал ŠKODA KAROQ, производство которого стартовало в июле текущего года. Чешский производитель прошел очередной важный этап в истории и продемонстрировал успешную работу компании в рамках стратегии.


03 октября 2017

Новая система прямого урегулирования убытков по ОСАГО

Автомобилистам Украины стоит внимательнее подходить к выбору страховой компании. Начало 2016 года ознаменовалось для владельцев транспортных средств появлением новой системы прямого урегулирования убытков по ОСАГО.


Все новости