19 мая 2006

ЗАВОД ЕВРОКАР ОТКРЫВАЕТ НОВОЕ ПРОИЗВОДСТВО

Єврокар, Skoda, Шкода, Octavia, Октавия, Соломоново


 

17 травня 2006 року відкрився новий завод - друга черга великомасштабного проекту з виробництва автомобілів марок .


 

В урочистій церемонії відкриття виробництва, яка відбулася на території заводу в смт Соломоново, (Ужгородський район, Закарпатська обл.), брали участь журналісти та представники українського уряду, органів місцевої влади, керівництво , , ЗАТ , серед яких:


 

  • Валерій Третьяков - Заступник міністра промислової політики;
  • Олег Гаваші - Голова Закарпатської обласної державної адміністрації;
  • Манфред Баудер - Член Правління ;
  • Фред Каплер - Член Правління, корпоративний директор з маркетингу ;
  • Олег Боярин - Голова наглядової ради ЗАТ .

     

Але до самої церемонії відбувся ряд подій в історії заводу, а саме: завод випустив передсерійну партію автомобілів Skoda Octavia Tour / Шкода Октавия Тур, проведених на потужностях другої черги MKD-способом. Ця подія відбулася 13 грудня 2005 року. Нові автомобілі пройшли ряд технічних випробувань і дорожнє тестування протяжністю 30 тис. км.

Існує три різні рівні складання – SKD (великовузлова), MKD (дрібновузлова) і CKD (повне виробництво). І ось, зовсім недавно, 20 квітня 2006 р., ЗАТ одержав дозвіл на виробництво MKD-способом (дрібновузлове виробництво) автомобілів Skoda Octavia Tour / Шкода Октавия Тур. Дозвіл було видано членами правління компанії за результатами аудиту виробництва і продукції.

Комплекти MKD складаються із пофарбованого кузова і 1300 – 1700 вузлів і деталей. Складання автомобіля здійснюється на стандартній виробничій лінії з використанням технологічного процесу, аналогічного головному заводу .

Загалом на реалізацію проекту передбачається залучити біля 1 млрд. грн.

Загальна площа другої черги складає 120 тис. кв. м., виробничі площі автоскладального цеху займають 32 тис. кв. м. Безпосередньо біля виробничого цеху розташований склад комплектуючих для зберігання виробничого запасу. Окрім виробничих і складських приміщень цех включає в себе побутові й адміністративні приміщення.

Нове виробництво складається з 5 основних конвеєрів (підлогового, підвісного, вузьких пластинчатих з захватом за колесо), з додаткових конвеєрів, ділянок регулювання і контролю (геометрія коліс, гальмівний стенд), ділянок з випробувань на герметичність автомобілю, ділянок контролю якості та ділянок з усунення дефектів. Крім того, через кожні 5 тактів (постів) складання вузлів встановлено контрольний пост якості.

На офіційній церемонії відкриття представники компанії провели екскурсію по заводу, протягом якої можна було побачити на власні очі, як проходить складання автомобілів Skoda Octavia Tour / Шкода Октавия Тур.

Друга черга проекту має ряд технічних інновацій, які забезпечують гнучкість виробництва (це можливість у найбільш короткий строк налагодити випуск різних моделей), можливість розширення виробничих потужностей до 120 тис. авто на рік, унікальні для України технологічне обладнання та технічні рішення.

В рамках реалізації програми створення робочих місць й розширення виробничих потужностей ЗАТ , розрахованої на 2005-2010 pp., планується поетапне збільшення кількості працюючих на підприємстві з 320 робітників у 2005 році до 1640 робітників у 2009 році; загальна кількість робочих місць з урахуванням підприємств зі збуту та сервісу складе більше 21 300. Разом з цим, в 2005-2008 pp. планується виділити біля 40 млн. грн. для проведення підготовки працівників підприємства. Окрім цього, на сьогоднішній день разом зі співпрацює з Національним Транспортним Університетом (м. Київ) й Ужгородським Національним університетом з підготовки кадрів для роботи на підприємстві.

Лише в 2005 році відрахування до бюджету ЗАТ склали більше 255 млн. грн., Відрахування до бюджету протягом поточного року мають становити близько 463,5 млн. грн.

Все кадры



21 декабря 2017

Тюнинг-ателье Carlex преобразило пикап Toyota Hilux

Польское ателье Carlex поработало над Toyota Hilux. Подготовленная программа тюнинга предусматривает изменение экстерьера и интерьера автомобиля. По словам представителей фирмы, в новинке воплощены лучшие черты пикапов.


13 декабря 2017

Шпионы сфотографировали серийный кроссовер BMW X2

В распоряжении издания Motor1 оказались шпионские снимки серийного кроссовера BMW X2. Машину, лишенного какого-либо камуфляжа, сфотографировали во время транспортировки в Германии.


10 декабря 2017

Infiniti опубликовала тизеры нового QX80

Компания Infiniti решила «подогреть» интерес к флагманскому внедорожнику QX80 следующего поколения и распространила в Сети его несколько тизерных изображений. Опубликованные снимки дают представление о дизайне новинки.


11 октября 2017

Автомобили ŠKODA стали участниками самой крупной выставки электроники в Украине СЕЕ 2017

В рамках масштабной выставки электроники СЕЕ 2017 «Еврокар» представила новинки модельного ряда ŠKODA OCTAVIA, ŠKODA RAPID и самый ожидаемый автомобиль года – ŠKODA KODIAQ.


11 октября 2017

ŠKODA AUTO выпустила 20-миллионный автомобиль

На автомобильном заводе ŠKODA AUTO в Квасинах был выпущен 20-миллионный автомобиль. «Юбилейным» стал ŠKODA KAROQ, производство которого стартовало в июле текущего года. Чешский производитель прошел очередной важный этап в истории и продемонстрировал успешную работу компании в рамках стратегии.


03 октября 2017

Новая система прямого урегулирования убытков по ОСАГО

Автомобилистам Украины стоит внимательнее подходить к выбору страховой компании. Начало 2016 года ознаменовалось для владельцев транспортных средств появлением новой системы прямого урегулирования убытков по ОСАГО.


Все новости