24 апреля 2014

ЗАВОД VOLVO CARS ТОРСЛАНДА СВЯТКУЄ СВОЄ 50-РІЧЧЯ

ЗАВОД VOLVO CARS ТОРСЛАНДА СВЯТКУЄ СВОЄ 50-РІЧЧЯ

СЬОГОДНІ, 24 КВІТНЯ 2014 РОКУ, VOLVO CARS ТОРСЛАНДА СВЯТКУЄ СВОЄ 50-РІЧЧЯ ТА УРОЧИСТО ВІДКРИВАЄ НОВИЙ ПІДРОЗДІЛ, ПЛОЩЕЮ 24 000 МЕТРІВ КВАДРАТНИХ, ЯКИЙ ЗАБЕЗПЕЧИТЬ ЗБІЛЬШЕННЯ ВИРОБНИЧИХ ОБ’ЄМІВ ЗАВОДУ ІЗ 200 000 АВТОМОБІЛІВ НА РІК ДО 300 000 АВТОМОБІЛІВ. ЦЕ ЗНАЧНО НАБЛИЖУЄ VOLVO CARS ДО МЕТИ – ДОСЯГНЕННЯ ПРОДАЖІВ НА РІВНІ 800 000 АВТОМОБІЛІВ.
Впродовж 50 років, завод Volvo Торсланда випустив понад 6,8 мільйонів автомобілів, які роз’їхались по всьому світу. Такі моделі, як Amazon, P1800 та 240 стали частиною культурної спадщини Швеції, і такими ж у майбутньому стануть моделі XC90 та S80, які також виїхали з воріт цього легендарного заводу.
Святкування 50-річчя Volvo Торсланда поєднується з урочистим відкриттям нового підрозділу. Нова будівля, де виготовлятимуться кузови автомобілів, це частина інвестицій в нову архітектуру масштабованої платформи (Scalable Product Architecture – SPA), яка є основою розвитку та виробництва майбутніх моделей.
У період з 2011 по 2015 роки інвестиції Volvo Cars у SPA перевищать 70 мільярдів швецьких крон. Половина цих інвестицій зосереджена у Швеції, в свою чергу одна третя швецьких інвестицій направлена на розширення та оновлення заводів.
За словами Ларса Вребо (Lars Wrebo), старшого віце-президента з питань закупівлі та виробництва, дані інвестиції відкривають широкі можливості перед заводом Volvo Cars Торсланда.
«Ми говоримо про глобальний проект, який з фінансової точки зору прирівнюється до будівництва Ересунського моста, що з’єднує Швецію та Данію. Volvo Cars Торсланда отримала можливість працювати над виробництвом нового XC90 завдяки своїм кваліфікованим спеціалістам, які закладуть фундамент для розвитку наших майбутніх моделей», – пояснює Ларс Вребо.
До складу заводу входять три підрозділи: ТА, ТВ та ТС, в яких зосереджено різні етапи та процеси виробництва. Виробництво кузовів здійснюється в підрозділі ТА, фарбування – в ТВ, і саме процеси цих підрозділів є максимально автоматизованими, в той час як фінальне збирання автомобілів та налаштування здійснюється в ТС та в більшій мірі проводиться вручну.
Впродовж багатьох років Volvo Cars Торсланда був найбільшим заводом у Швеції, який налічував до 11 000 працівників. У зв’язку з удосконаленням та впровадженням нової системи виробництва, а також з автоматизацією процесів, сьогодні кількість працівників заводу становить близько 3 000.
Система управління процесами Lean та надсучасні технології дозволяють будувати та регулювати процес виробництва виключно на замовленнях клієнтів з усього світу. Завдяки оптимізованій системі логістики, завод виробляє тільки ті автомобілі, які клієнти замовили, включаючи комплектації та опції, замовлені кожним окремим клієнтом.
SPA – це гнучка масштабована архітектура автомобіля, яка стане основою більшості майбутніх моделей Volvo. Завдяки SPA всі моделі будуватимуться на основі стандартизованих модулів, масштабованих систем та компонентів. SPA забезпечить Volvo Car Group повну технічну незалежність як виробника та дозволить розірвати прив’язку до попередніх власників. І вже через декілька років дана платформа складатиме третину всіх продажів компанії. Мета SPA полягає в тому, що понад 40 відсотків всіх запасних частин будуть ідентичними для всіх майбутніх моделей, незалежно від їх розміру.
«Відкриття нового підрозділу ТА і наш фокус на SPA демонструє плани компанії щодо оновлення виробництва та випуску нових моделей у Торсланді, та загалом плани Volvo Cars на майбутнє», – зазначає Ларс Вребо.
Оновлений завод та новий підрозділ ТА випускатимуть новий ХС90, який буде презентовано вже в цьому році, а його продажі розпочнуться у першому кварталі наступного року. Новий XC90 стане першим Volvo побудованим на основі нової архітектури масштабованої платформи (SPA).



21 декабря 2017

Тюнинг-ателье Carlex преобразило пикап Toyota Hilux

Польское ателье Carlex поработало над Toyota Hilux. Подготовленная программа тюнинга предусматривает изменение экстерьера и интерьера автомобиля. По словам представителей фирмы, в новинке воплощены лучшие черты пикапов.


13 декабря 2017

Шпионы сфотографировали серийный кроссовер BMW X2

В распоряжении издания Motor1 оказались шпионские снимки серийного кроссовера BMW X2. Машину, лишенного какого-либо камуфляжа, сфотографировали во время транспортировки в Германии.


10 декабря 2017

Infiniti опубликовала тизеры нового QX80

Компания Infiniti решила «подогреть» интерес к флагманскому внедорожнику QX80 следующего поколения и распространила в Сети его несколько тизерных изображений. Опубликованные снимки дают представление о дизайне новинки.


11 октября 2017

Автомобили ŠKODA стали участниками самой крупной выставки электроники в Украине СЕЕ 2017

В рамках масштабной выставки электроники СЕЕ 2017 «Еврокар» представила новинки модельного ряда ŠKODA OCTAVIA, ŠKODA RAPID и самый ожидаемый автомобиль года – ŠKODA KODIAQ.


11 октября 2017

ŠKODA AUTO выпустила 20-миллионный автомобиль

На автомобильном заводе ŠKODA AUTO в Квасинах был выпущен 20-миллионный автомобиль. «Юбилейным» стал ŠKODA KAROQ, производство которого стартовало в июле текущего года. Чешский производитель прошел очередной важный этап в истории и продемонстрировал успешную работу компании в рамках стратегии.


03 октября 2017

Новая система прямого урегулирования убытков по ОСАГО

Автомобилистам Украины стоит внимательнее подходить к выбору страховой компании. Начало 2016 года ознаменовалось для владельцев транспортных средств появлением новой системы прямого урегулирования убытков по ОСАГО.


Все новости