10 июля 2013

Volvo Car Group демонструє унікальний автомобіль з технологією автономного паркування

Volvo Car Group демонструє унікальний автомобіль з технологією автономного паркування

 Volvo Car Group розробила унікальний концепт-кар з функцією автономної парковки. Концепт-кар, самостійно знаходить вільне місце і здійснює парковку без участі водія. Даний автомобіль, здатний обійтися без водія, безпечно взаємодіє з іншими автомобілями та пішоходами на парковці.

"Автономне паркування - це концептуальна технологія, що дозволяє полегшити життя водієві в пошуці вільного місця на парковці. Все, що водієві необхідно зробити - це залишити автомобіль при в'їзді на парковку і потім забрати його з того ж самого місця", - розповідає Томас Броберг (Thomas Broberg), старший консультант з безпеки Volvo Car Group.
Автомобіль використовує датчики, щоб визначити вільне місце на парковці і доїхати до нього. Коли водій приходить забрати автомобіль, все відбувається в зворотному порядку.
Взаємодія з іншими автомобілями та учасниками дорожнього руху
Поєднання автономного управління з функціями виявлення інших об'єктів і автоматичного гальмування дозволяє автомобілю безпечно взаємодіяти з іншими автомобілями та пішоходами на парковці. Система сама регулює швидкість і необхідність гальмування для оптимального пересування автономного автомобіля на парковці.
"Ми керуємося підходом, згідно з яким автомобілі з автономним управлінням повинні безпечно пересуватися на одній території, де є інші автомобілі без автономного управління та незахищені учасники дорожнього руху", - пояснює Томас Броберг.
Передові технології автономного управління
Volvo Car Group прагне домогтися лідерства в галузі технологій автономного управління автомобілем і переходить від концепцій до впровадження передових систем, які стають доступні реальним користувачам. Концепція автономної парковки є одним з декількох проектів, над якими працює компанія.
Volvo Cars була єдиним авто виробником, які брали участь у проекті SARTRE (безпечний і екологічно орієнтований рух у каравані), який був успішно завершений у 2012 році. У розробці проекту брало участь сім європейських організацій. Це був унікальний проект по створенню технології, що дозволяє автомобілю без активної участі водія пересуватися в каравані  одночасно з іншими учасниками дорожнього руху.
Караван в рамках проекту SARTRE включав провідний вантажний автомобіль, за яким в автономному режимі слідували чотири автомобілі на швидкості до 90 км / ч. У деяких ситуаціях відстань між автомобілями не перевищувала чотирьох метрів.
Система автономного управління у майбутньій моделі XC 90
"Технології автономної парковки і руху в каравані ще знаходяться в стадії розробки. Але ми прагнемо утримувати лідерство в цій сфері, тому ми запропонуємо перші функції автономного управління вже в новому Volvo XC90, який ми представимо в кінці 2014 року", - додав Томас Броберг.



21 декабря 2017

Тюнинг-ателье Carlex преобразило пикап Toyota Hilux

Польское ателье Carlex поработало над Toyota Hilux. Подготовленная программа тюнинга предусматривает изменение экстерьера и интерьера автомобиля. По словам представителей фирмы, в новинке воплощены лучшие черты пикапов.


13 декабря 2017

Шпионы сфотографировали серийный кроссовер BMW X2

В распоряжении издания Motor1 оказались шпионские снимки серийного кроссовера BMW X2. Машину, лишенного какого-либо камуфляжа, сфотографировали во время транспортировки в Германии.


10 декабря 2017

Infiniti опубликовала тизеры нового QX80

Компания Infiniti решила «подогреть» интерес к флагманскому внедорожнику QX80 следующего поколения и распространила в Сети его несколько тизерных изображений. Опубликованные снимки дают представление о дизайне новинки.


11 октября 2017

Автомобили ŠKODA стали участниками самой крупной выставки электроники в Украине СЕЕ 2017

В рамках масштабной выставки электроники СЕЕ 2017 «Еврокар» представила новинки модельного ряда ŠKODA OCTAVIA, ŠKODA RAPID и самый ожидаемый автомобиль года – ŠKODA KODIAQ.


11 октября 2017

ŠKODA AUTO выпустила 20-миллионный автомобиль

На автомобильном заводе ŠKODA AUTO в Квасинах был выпущен 20-миллионный автомобиль. «Юбилейным» стал ŠKODA KAROQ, производство которого стартовало в июле текущего года. Чешский производитель прошел очередной важный этап в истории и продемонстрировал успешную работу компании в рамках стратегии.


03 октября 2017

Новая система прямого урегулирования убытков по ОСАГО

Автомобилистам Украины стоит внимательнее подходить к выбору страховой компании. Начало 2016 года ознаменовалось для владельцев транспортных средств появлением новой системы прямого урегулирования убытков по ОСАГО.


Все новости